Tartu Popi ja Roki Instituuti ootab ees plaadiesitlustuur USAs

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk Tartu Popi ja Roki Instituudi esinemisest aastal 2016.
Hetk Tartu Popi ja Roki Instituudi esinemisest aastal 2016. Foto: Heikki Leis / TPRI

Tartu Popi ja Roki Instituudil valmis neljas plaat «Sfääride muusika», mille üllitas USA indie-muusika väljaandja Minty Fresh. Esitluskontsert on täna kell 21 Erinevate Tubade Klubis, mis asub Aparaaditehases, ja pühapäeval kell 20 Tallinna džässiklubis Philly Joe´s. Ansambel on Minty Freshi kutsel USAs plaadiesitlustuuril 9.–22. märtsini.

Tartu Popi ja Roki Instituudi kontserdid on tuuril San Francisco ja New Yorgi muusikaklubides, kavas on esineda ka raadiojaamas WFMU.

1993. aastal Chicagos loodud plaadifirma Minty Fresh sõlmis 2013. aasta alguses Tartu Popi ja Roki Instituudiga viieaastase lepingu albumite «Madise margikogu» (Forwards) ja «Biidermeier-psühhedeelia» (Seksound) väljaandmiseks ja levitamiseks üle maailma. 2015. aastal ilmunud «Marienbad» oli esimene Tartu Popi ja Roki Instituudi plaat, mille Minty Fresh andis ise välja. Uus album «Sfääride muusika» on Minty Freshi üllitusel ansambli esimene vinüülplaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles