Braavo, Vanemuine! Teatriauhindade žürii pani tänavu tähele tartlaste sõnalavastusi

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ema (Leila Säälik) ja K (Margus Jaanovits) «Suluseisus».
Ema (Leila Säälik) ja K (Margus Jaanovits) «Suluseisus». Foto: Maris Savik / Vanemuine

Tartu Postimees on mitmel aastal järjest irisenud Vanemuisega, et teatriaasta auhindade jagamise eel on selle teatri sõnalavastuste sattumine võimalike auhinnasaajate nimekirja kurvastavalt kesine, mõnel aastal isegi null. Eile tegi Eesti teatriliit teatavaks tänavused nominendid, kelle hulgas on rõõmustavalt rohkesti Vanemuise draamalavastustega seotud lavajõude

Lavastaja auhinna saajaks on teiste hulgas nomineeritud Andres Noormets «Othello» ja «Suluseisu» lavastamise eest. Sama lavastaja on ühtlasi tubli draamatekstide looja. Algupärase dramaturgia auhinna žürii on nimetanud ta selles kategoorias üheks võimalikuks auhinnasaajaks, kuid mitte Vanemuisele, vaid hoopis Raadioteatrile loodud kuuldemängu «Asjad» teksti eest.

Meespeaosa auhinna üks nominente on Sten Karpov Jago osatäitmise eest «Othellos». Naiskõrvalosa auhinna võib aga saada Leila Säälik, kes mängib «Suluseisus» Ema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles