Kohus mõistis Tasku keskuse tõkkepuid ramminud roolijoodiku vangi

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaanuari keskpaigas sai politsei teate, et Tartus sõitis väikebussi juhtinud joobes mees masinat pidurdamata otsa tõkkepuudele Tasku keskusesse viival teel ning seejärel põgenes. Tartu maakohus tunnistas täna 43-aastase Vadim Gavrilovi kokkuleppemenetluses süüdi mootorsõiduki juhtimises joobeseisundis ja mõistis talle üheaastase vangistuse, millest neli kuud kuulub kohe täitmisele.

Ülejäänud vangistus mõisteti talle ühe aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga, mille jooksul peab ta täitma kriminaalhooldusnõudeid. Lisakohustusena peab ta katseajal osalema ka sotsiaalprogrammis.

Süüdistuse järgi juhtis alkoholijoobes Gavrilov selle aasta 18. jaanuaril kella 11.25 ajal Tartus Turu tänava ja Vabaduse puiestee vahelisel alal mootorsõidukit Volkswagen Transporter. Ta põhjustas liiklusavarii, sõites Turu tänaval asuva Tasku keskuse parklasse sisenedes maha tõkkepuu, andurid ja automaatse piletimüügi süsteemi.

Süüdistatavat on varem, 2014. aastal kriminaalkorras karistatud mootorsõiduki joobes juhtimise eest.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri abiprokuröri Maarja-Liisa Sari sõnul ilmestab ühiskonnaohtlikkust asjaolu, et süüdistatav on äärmiselt vastutustundetult eiranud liiklusseaduse nõudeid ning seadnud ohtu kaasliiklejate ja jalakäijate turvalisuse.

«Mootorsõidukijuhile, kes osaleb liikluses raskes joobes ning asetab ohtu teda ümbritsevas keskkonnas olevad liiklejad ja jalakäijad, on vajalik neljakuuline järelemõtlemisaeg kontrollitud keskkonnas,» lisas abiprokurör Maarja-Liisa Sari.

Vangistuse algust arvestatakse Gavrilovi kinnipidamisest selle aasta 18. jaanuaril. Lisakaristusena võeti temalt mootorsõiduki juhtimisõigus neljaks kuuks. Menetluskuludena tuleb tal tasuda 396 eurot. Tänast kohtuotsust saab vaidlustada viieteistkümne päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles