Tänasest saab registreeruda akadeemilisele testile

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Testi sooritamine. Pilt on illustratiivne.
Testi sooritamine. Pilt on illustratiivne. Foto: Ants Liigus

Tänasest 12. märtsini on võimalik registreeruda Tartu ülikooli akadeemilisele testile, mida saab sellel aastal esimest korda sooritada varem.

TÜ avatud uste päeval, 22. märtsil avaneb õppuritel esimest korda võimalus sooritada elektrooniliselt akadeemilist testi ja kindlustada sellega juba kevadel koht ülikoolis. Akadeemilise testi lahendamine vähemalt 65-punktisele tulemusele võimaldab õppima asuda enamikule Tartu ülikooli bakalaureuse- ja rakenduskõrgharidusõppe õppekavadele. 

TÜ vastuvõtutalituse juhataja Tuuli Kaldma märkis, et tänavu on testi korralduses mitmeid olulisi muudatusi. Nimelt toimub test esimest korda elektroonselt Innove e-testimiskeskkonnas ja testi sooritamiseks ei pea tingimata Tartusse kohale sõitma, vaid seda saab teha kõigis suuremates maakonnakeskustes.

Kaldma paneb noortele südamele, et nad akadeemilise testi tulemusega ülikooli kandideerimise soovi korral end kindlasti testile registreeriksid, kuna eelneva registreeringuta kedagi testi tegema lubada ei saa.

Testi tegema saab end registreerida lehel www.ut.ee/akadeemiline-test.

Lisaks 22. märtsile korraldatakse akadeemiline test 4. juulil Tartus ja Tallinnas kohustusliku sisseastumiseksamina neljal õppekaval: ajakirjandus ja kommunikatsioon; psühholoogia; riigiteadused; sotsioloogia, sotsiaaltöö ja -poliitika. Juulikuisele testile registreeritakse neile õppekavadele avalduse esitanud kandidaadid, kes ei ole märtsis testi sooritanud. Akadeemilist testi saab lahendada ühe korra aastas.

Akadeemilises testis on 150 valikvastustega küsimust. Testi saab sooritada eesti või vene keeles ning testi lahendamiseks on aega kuni kolm tundi. Möödunud aastal kasutatud akadeemilist testi on võimalik kõigil elektroonselt harjutada 21. märtsini.

Testi tulemused avalikustatakse hiljemalt 31. märtsil. Tulemus kehtib 2017. aastal ülikooli kandideerimisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles