Kauaoodatud sündmus: Ülenurmes koolimaja taga kopp maas

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülenurme gümnaasiumi taga löödi täna ennelõunal kopp maasse, algas algklaasidele koolimaja ehitamine.
Ülenurme gümnaasiumi taga löödi täna ennelõunal kopp maasse, algas algklaasidele koolimaja ehitamine. Foto: Margus Ansu

Piirdeaiad ja ehitussoojakud on Ülenurme gümnaasiumi taga paigas ning täna hommikupoolikul löödi seal ka kopp maasse – algas väga oodatud juurdeehitise ehitus, uues hoones peaksid koolijütsid tarkust taga nõudma hakkama hilissügisel.

Kahes majas ja kahes alevikus tegutsev Ülenurme gümnaasium on aastaid maadelnud ruumipuudusega, Tõrvandis asuvas algklasside majas on juba neli klassi moodulmajades.

Aga abi pole enam ka moodulmajadest, sest igal aastal on ligi 7400 elanikuga Ülenurme valla kool umbes 40 õpilase võrra suurenenud, läinud sügisel avati Tõrvandis esimest korda viis esimest klassi, igas klassis 24 tüdrukut-poissi. «Ka eeloleval sügisel läheb meil kooli viie esimese klassi jagu lapsi,» ütles Ülenurme vallavanem Aivar Aleksejev.

Ülenurme gümnaasiumile juurdeehitise tegemiseks ehk algklasside koolimaja ehitamiseks korraldatud riigihankel tegi parima pakkumise Embach Ehitus. Lepingu järgi peab ehitaja ligi 2400-ruutmeetrise kahekorruselise juurdeehitise vallale üle andma tänavu oktoobril lõpus. «Õpilased kolime uude koolimajja esimesel võimalusel,» kinnitas vallavanem.

Algklasside maja ehitamiseks kulub vallal pisut enam kui 2,74 miljonit eurot, lisaks hoone sisustuse kulud. Juurdeehitis valmib valla oma ja laenuks võetud rahaga.

Ülenurme gümnaasiumis käib sel õppeaastal 843 tüdrukut-poissi, neist pisut enam kui pooled ehk 1.–5. klassi 431 õpilast õpib Tõrvandis algklasside majas, mis on koolimajaks mugandatud endise EPT kontorihoonest 1994/1995. aastast. Ülenurmel asuv gümnaasiumi maja on 6.–12. klassi õpilaste päralt.

Ülenurme gümnaasiumi maja sai juurdeehitise ka 2010. aastal, mil hoone juurde mahutati muusikakool, söökla, köök ja valla raamatukogu. Algne koolimaja ehitati 1984. aastal ja see oli mõeldud 350 õpilasele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles