Tartlased mõtisklesid kodulinna tuleviku üle

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Linnapea Urmas Klaas pani vabariigi aastapäeva eel linna värsketele aukodanikele rinda Tartu Suurtähe teenetemärgi ning austas kolme tartlast Tartu Tähega.

Läinud neljapäeval tähistas Tartu linn vabariigi sünnipäeva traditsioonilise aastapäevaaktusega. Peaminister Jüri Ratas esitas aktusel kõne, milles nimetas Tartut rahvusliku mälu pealinnaks. Ta rõhutas, et ajal, mil meile lähemal ja kaugemal jätkuvad valusad konfliktid, seisab meie ees mitmeid tõsiseid proovikive. «Inimeste heaolu ja turvatunde tõstmiseks ning rahvastikukriisi ületamiseks vajame samasugust ühtehoidmist ning isamaa-armastust, mida nägime sajandi eest,» sõnas peaminister. «Samuti laulva revolutsiooni päevil.»

Kõnepulti astus ka Tartu linnapea Urmas Klaas, kes rääkis muu hulgas sellest, kuidas luua tuleviku Tartut. «Meie mälestused toitku meie mõttelendu, millist Tartut me tahame. Meie kanda on vastutus sillutada rada tulevastele tartlastele,» rõhutas Klaas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles