Koolitantsu maakondlikud tantsupäevad jõuavad Tartusse

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitants 2017 Valgamaal.
Koolitants 2017 Valgamaal. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmisel aastal osalejate rekordarvust jõudu saanud Koolitants toimub samas formaadis ka tänavu. Festivali raames on alates jaanuarist peetud kokku kaksteist maakondlikku tantsupäeva, millest viimased on kahel järgneval päeval, 26.–27. veebruarini Tartus Vanemuise väikeses ja suures majas. 

Tantsupäevadel tulevad tantsukoolide trupid ettevalmistatud kavadega rahva ette. Pärast esitust annab žürii tagasisidet ja valib silmapaistavamad numbrid finaali, mis peetakse aprilli alguses Paide kultuurikeskuses.

Tartu maakondlikel tantsupäevadel astub kahel päeval lavale 1365 tantsijat. Kõige esimese kontserdi annavad homme, 26. veebruaril Vanemuise väikses majas kõige nooremad. Lastetantsudes saab näha ligikaudu 670 tantsijat, kelle vanus on alates 4. eluaastast.

Lisaks lastetantsudele tulevad homme esitamisele kooli-, vabaaja- ja tänavatantsud. Esmaspäeval õhtul näeb Vanemuise suures majas sõu- ja estraaditantse. Kahe päeva peale kokku nädatakse ette 150 tantsunumbrit.

Koolitantsu esindaja Maarja Pärna sõnul saab Tartust edasi umbes paarkümmend tantsu. Edasisaajate hulk võib tema sõnul natukene muutuda, sest märtsi alguses vaatab žürii veel kõikide maakondade esitlused üle, mille seast valitakse finaali tantse juurde.

Tartu tantsupäevade pühapäevased kontserdid on välja müüdud, esmaspäevaks veel kohti jagub.

Lisaks tantsupäevadele korraldatakse Koolitantsu raames maakondades töötubasid. Tartu Koolitantsu töötoad, kus õpitakse tänava-, vabaaja- ja tänapäevast džässtantsu, on 12. märtsil Tartu üliõpilasmajas. Registreerimine töötubadesse kestab veebruari lõpuni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles