Mehed maalisid naistest mõeldes lilli kahele näitusele

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Ruusi "Lumi ja lilled" (vasakul) ning Mati Upruse "Lill" on Mikkeli galerii väljapanekus.
Martti Ruusi "Lumi ja lilled" (vasakul) ning Mati Upruse "Lill" on Mikkeli galerii väljapanekus. Foto: Raimu Hanson

Täna õhtu hakul avasid Karlovas Mikkeli galeriis meeskunstnikud näituse ja võtsid seejärel suuna Tartu kesklinnas asuvasse kultuuriklubisse Promenaadiviis, et sealgi näitus avada. Mõlemas kohas on vaatamiseks välja pandud nende endi teosed, mis kujutavad lilli.

Näituse «Mehed ja lilled» tööd on valminud 8. märtsile ja kõikidele maailma naistele mõeldes. Mullu samal ajal esimest korda, ent ainult Mikkeli galeriis toimunud väljapaneku algatas arhitekt ja sisekujundaja, Konrad Mägi stuudios maalimist õppinud Martti Ruus.

Seekordsel avamisel oli ta veel rõõmsam kui möödunud aastal, sest osalejaid on nüüd tunduvalt rohkem: Albert Gulk, Margus Meinart, Mati Leppik, Paavo Kangur, Peeter Krosmann, Artur Tuur Kuus, Heiki Kähr, Hando Tamm, Sven Antson, Mati Uprus, Imat Suumann, Eero Ijavoinen, Ago Teedema, Reigo Kuivjõgi, Maanus Mikkel, Silver Vahtre, Ahti Seppet, Navitrolla, Ilmar Kruusamäe, Enn Tegova, Margus Lokk, Jan Tammik, Ivar Feldman, Markus Kasemaa, Rauno Thomas Moss ja Alar Tuul ning korraldaja ise ka.

Näitust «Mehed ja lilled» saab kultuuriklubis Promenaadiviis (Ülikooli 1) ja Mikkeli galeriis (Tähe 39) vaadata 23. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles