Koolipuhvetid ärgitavad lapsi hommikuputru sööma

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium on üks neist Tartu koolidest mis osaleb hommikusöögi kampaanias. Pildil pakub hommikuputru Baltic Restaurants Estonia AS klienditeenindaja Iryna Nosach.
Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium on üks neist Tartu koolidest mis osaleb hommikusöögi kampaanias. Pildil pakub hommikuputru Baltic Restaurants Estonia AS klienditeenindaja Iryna Nosach. Foto: Margus Ansu

Seitsmes Tartu koolis lapsi toitlustavad Daily kohvikud alustavad tuleva nädala teisipäeval hommikusöögikampaaniat, et pöörata laste tähelepanu sellele, kui oluline on alustada päeva toitva kõhutäiega.

Ehkki neis puhvetites saab hommikuputru praegugi süüa, on kohvikuid haldava Baltic Restaurants Estonia müügi- ja turundusjuhi Tiiu Endriksoni sõnul vaja siiski rõhutada hommikusöögi tähtsust ja tekitada lastes hommikul söömise harjumust. «Kahjuks ei sööda lapsevanemate kiire elurütmi ja ka lihtsalt harjumuse puudumise tõttu paljudes peredes hommikusööki,» tõdes ta.

Et tekitada huvi hommikupudru vastu, saab kampaania ajal koolikohvikutes koguda templeid ning iga viienda templiga saab laps kohvikust kaasa tasuta smuuti. Endrikson sõnas, et kui harilikult pakuvad kohvikud pudru peale moosi ja võid, siis kampaania ajal on lisandite valik suurem. Meelepärase pudrupealise leiab toormoosi, pähklite või marjade seast.

Kui tavapärase koolisöögi eest tuleb lapsevanemal lisaks riigi toetusele kanda omaosalus iga kuu kohvikupidaja pangakontole, siis hommikusöögiks piisab, kui laps läheb puhvetisse ja tasub pudru eest kohapeal. Ühe portsu hind on umbes 50 senti, ent Endriksoni sõnul võib see kooliti kõikuda.

Samuti on kooliti erinev aeg, mil putru saab süüa. On koole, kus soe söök ootab õpilasi juba enne tunde, ent enamasti pakuvad koolikokad korralikku kõhutäit peale esimest tundi.

Hommikusöögikampaania toimub üle Eesti kõigis Daily koolipuhvetites 28. veebruarist 17. märtsini. Tartu koolidest on see võimalus Annelinna, Tamme ja Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumis ning Descartes'i, Forseliuse, Tamme ja Veeriku koolis.

Tartu koolides saavad õpilased hommikuputru süüa järgmistel kellaaegadel:

  • Tamme koolis 8.30-10.10
  • Annelinna gümnaasiumis ja Descartes´i koolis 8.00-11.00
  • Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumis 7.30-9.30 
  • Forseliuse ja Veeriku koolis ning Tamme gümnaasiumis  8.00-10.00
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles