Politseikoer Dexter tabas noormehe, kes pärast poodi sisse murdmist lahkus 3200-eurose konjakiga

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil  politseikoer Dexter.
Pildil politseikoer Dexter. Foto: Sille Annuk / Postimees

Täna varahommikul kell 3.35 ajal sai häirekeskus teate, et Tartus lõhuti Kuperjanovi tänava kaupluse aknaklaas ning poest varastati hinnaline, 3202- eurone konjak. Varga tabamisel oli suureks abiks politseikoer Dexter, kes möödunud nädalavahetusel tegi Tartus relvaga ähvardaja kahjutuks.

Pärast varahommikul aknaklassi lõhkumist asus kohe kuriteos kahtlustatava jälge ajama teenistuskoer, kes juhatas politseinikud Pepleri tänava maja õuele, kus oli maas näha ka verd. Eeldades, et kuriteos kahtlustatav on edasi liikunud sõidukiga, selgitas politsei korrapidaja taksodispetšerite abil välja, et otsitav mees istus Pepleri tänaval taksosse ning sõitis sellega Peetri tänavale.

Peetri tänava kortermaja ees võttis Dexter taas otsitava jälje üles ning tiris korrakaitsjad maja keldrisse, kus oli peidus 17-aastane noormeesi. Hinnalist konjakit tema juurest ega elukohast ei leitud.

Noormees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ning ta toimetati arestimajja. Vigastatud kätega mehele andsid meedikud esmaabi ning ta paigutati kainenema. Kriminaalpolitseinike töö tulemusena õnnestus täna hommikul kätte saada ka hinnaline konjak.

Möödunud laupäeva, 18. veebruari õhtul kella 21 ajal sai politsei teate, et Tartumaal ähvardas alkoholi tarvitanud mees endist elukaaslast relvataolise esemega. Tema kinnipidamisel oli samuti palju abi politseikoer Dexterist, kes haaras mehel säärest ning politseinikud said mehe kinni pidada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles