Enn Lillemets: meis kõigis on kröömike Ärnit või Imbit

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Lillemets koos Imbi osatäitja Ene Pappeliga Karula rahvuspargis. Parajasti filmitakse külarahva teopäeva.
Enn Lillemets koos Imbi osatäitja Ene Pappeliga Karula rahvuspargis. Parajasti filmitakse külarahva teopäeva. Foto: Gabriela Liivamägi

Puu külge seotud õnnetult ammuv lehm ning kõrgel puu otsas kõlkuv poodu. Just nii võinuks alata küünlakuu alguses esilinastunud Rainer Sarneti kauaoodatud mängufilm «November». Tegemise käigus plaanid siiski muutusid ning filmi avanguks on hoopis Räägu Reinu kratt, kes varastab vasika.

Stseen pooduga võeti siiski hoolikalt filmilindile ning poodut – ehk ripakile jäetud võõrast vara himustavat vanakest Ärnit – mänginud Enn Lillemetsale toob selle meenutamine hoolimata puu otsast avanenud uhkest vaatest siiani judinad ihule.

«Oli esimene võttepäev Karula rahvuspargis ning väljas oli ligi kümme kraadi külma,» rääkis Lillemets. «Mina pidin olema paljajalu ja -käsi ning nii mind trossidega puu otsa tõmmati. Seda tehti põhjalikult ja mitu korda, vahepeal lasti alla ja siis soojendati mind seal kuumaveekottidega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles