Igaüks saab akadeemilise testiga end proovile panna

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli peahoone.
Tartu ülikooli peahoone. Foto: Kristjan Teedema

Alates tänasest on kõigil huvilistel võimalik lahendada Tartu ülikoolis 2016. aasta sisseastumiskatsetel kasutatud akadeemilist testi elektroonselt, et tutvuda selle ülesehituse ja ülesannetega ning tagada seeläbi parem ettevalmistus 2017. aasta akadeemiliseks testiks.

Testi lahendamiseks on vajalik logida ID-kaardi või Mobiili-ID-ga eksamite infosüsteemi. Arvestama peab, et eelmise aasta testi lahendamiseks on aega 3 tundi ning testi saab lahendada ainult ühe korra.

«Akadeemilise testi eesmärgiks on hinnata inimese suutlikkust õppida ülikoolis,» rääkis akadeemilise testi koordinaator ja vastutav läbiviija Olev Must. See, milliseks kujuneb testi lõplik tulemus, sõltub tema sõnul eelkõige inimese vaimsest võimest lahendada intellektuaalseid keerukaid probleeme. «Õpilased, kes kasutavad võimalust 2016. aasta testi harjutada, tunnevad ennast 22. märtsil akadeemilist testi sooritades kindlamalt, sest nad teavad, millist tüüpi ja kui keerukaid ülesandeid tuleb neil lahendama asuda,» lisas Must.

Tartu ülikoolis on akadeemilist testi sisseastumiseksamina kasutatud ligi 20 aastat. Viimased 10 aastat on testi sooritanute paremik ülikooli vastu võetud eritingimusel, nii et kandidaadilt pole nõutud ei riigieksamite tulemusi ega erialase sisseastumiseksami sooritamist. Ülikooli võetakse vastu kõik, kelle akadeemilise testi tulemus on vähemalt 65 punkti 100-st.

Selleks, et anda suuremale hulgale võimekatele noortele juba varakult kindlustunne, et nad on ülikooli õppima oodatud, viib Tartu ülikool koostöös Sihtasutusega Innove 2017. aastal akadeemilist testi läbi e-testina juba märtsis ehk enne eksamiperioodi algust. Sihtasutus Innove pakub testi  läbiviimiseks keskkonda ja testide korraldust Eesti erinevates linnades. 

Eritingimusel ülikooli õppima asumiseks tuleb akadeemiline test sooritada tänavu 22. märtsil. Testil osalemiseks tuleb end eelnevalt registreerida 1.-12. märtsini lehel www.ut.ee/akadeemiline-test. Samalt leheküljelt leiab täpsemat infot akadeemilise testi ja ka proovitestimise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles