Pildid: juhitavuse kaotanud veok paiskus Tallinna-Tartu maanteelt välja

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna ennelõunal juhtus Tartu- ja Jõgevamaa piiril Tallinna-Tartu maanteel liiklusõnnetus, kus killustikukoormaga veokil lõhkes rehv ning masin paiskus teelt välja kraavi.

Lõuna prefektuuri teatel juhtus õnnetus kella 10.40 paiku maantee 154. kilomeetril. Tartu poole liikunud Volvol purunes rehv ja juhitavuse kaotanud veok lõpetas sõidu kraavis. Tegemist oli õnneliku õnnetusega, sest juhitamatu veok võib täiskiirusel tiheda liiklusega maanteel liikudes olla kui tapamasin. Õnneks suutsid Tartu poolt lähenenud sõidukite juhid kokkupõrget vältida.

Veoauto paiskus läbi vastassuunavööndi veeredes kraavi kummuli. Pool killustikukoormast valgus kastist välja. Juht sai kergemaid vigastusi ja meedikud andsid talle avariikohal esmaabi.

Politsei toonitab, et igal autoomanikul on kohustus veenduda, et tema sõiduk oleks tehniliselt korras. Kui rehvid on lubatust enam kulunud, kaotab sõiduk kergemini juhitavuse, pidurdusteekond on pikem ning oht, et rehv puruneb ja sattutakse avariisse, on suur.

Roolis istunud mees oli kaine, lisas politsei esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles