Kõik sulgpalli Eesti meistritiitlid jäid Tartusse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulgpall.
Sulgpall. Foto: Sille Annuk

Nädalavahetusel Tartus Annelinna spordimajas peetud Eesti sulgpallimeistrivõistlustel võitsid tartlased viis kuldmedalit. Neist neli tuli Triitoni klubisse, üks TÜ akadeemilisse spordiklubisse.

Naistest tegi võistlustel puhta töö naispaari juunioride EM-pronks ja hiljuti sulgpalliklubiga Triiton liitunud Kristin Kuuba, kes võitis naisüksikmängu finaalis Getter Saart (Tondiraba sulgpalliklubi) geimidega 2:1. Sellega võttis Kuuba üle Kati Tolmoffi mantlipärija rolli naisüksikmängus, teatas sulgpalliklubi Triiton. Finaal oli tasavägine ning Soomes elav ja treeniv Saar võitles kõvasti. Teise geimi kaotuse järel ei suutnud Saar enam Kuubat peatada ja naisüksikmängu tiitel vahetas pärast mitmeid aastaid omanikku.

Kuuba võitis ka segapaarismängu koos Mihkel Laanesega ja naispaarismängu Helina Rüütliga. Segapaarismängu finaalis alistati Helina Rüütel (Triiton) ja Raul Käsner (TÜASK). Naispaarismängus alistasid Kuuba – Rüütel (Triiton) aasta juunioriks valitud Kati-Kreet Marrani (Nõo sulgpalliklubi) ja Mari-Ann Karjuse (Tondiraba sulgpallikool). Segapaaris võitsid pronksikohtumise Kristjan Kaljurand ja Laura Kaljurand (TÜASK). Naispaarismängus said pronksmedali kaela Helen Klaos ja Kristel Sorge (TÜASK).

Meesüksikmängus kuulus esikolmik Triitoni mängijatele. Oma 12. meistritiitli võitis Raul Must. Olgu öeldud, et rekordit veel ei sündinud, sest see kuulub 13 tiitliga Heiki Sorgele. Teine ja kolmas olid vastavalt Mihkel Laanes ja Heiko Zoober.

Märkimisväärne on asjaolu, et meesüksikmängu 16 parimast sportlasest kuulus sulgpalliklubisse Triiton koguni üheksa sportlast. Kõigest 14-aastane Artur Ajupov jõudis välja koguni veerandfinaali ja suutis võita geimi teise asetusega Kristjan Täherannalt (Tondiraba sulgpalliklubi). Võistluse noorim osaleja oli 12-aastane Tauri Kilk (Triiton), kel õnnestus oma esimeses meistrivõistluste mängus Mikk Õunmaa vastu teises geimis saada 19 punkti.

Meespaarismängu finaal kujunes ilmselt turniiri põnevaimaks. Finaalis kohtusid TÜASKi paarismängu spetsialistid ja valitsevad meistrid Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner ning eelkõige üksikmängijatena tuntud Raul Must ja Rainer Kaljumäe. Esimese geimi suutsid üksikmängijad terava ja energilise algusega enda kasuks pöörata, 21:17. Teine geim möödus punkt punkti mängus, kuid peale jäid Kaljurand – Käsner 21:19. Kolmandas olid Must – Kaljumäe veel ees 16:13, kuid siis said Kaljurand – Käsner seitse punkti järjest ja ühtlasi ka meistritiitli 21:18.

Sulgpalli Eesti meistrivõistlused meelitasid kohale ka hulgaliselt pealtvaatajaid. Publiku ette astus 98 sportlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles