Tartu linnal tekkis võimalus ERMi näitusemaja oksjonita endale saada (1)

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine ERMi näitustemaja Kuperjanovi tänaval.
Endine ERMi näitustemaja Kuperjanovi tänaval. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Riigihalduse minister Mihhail Korb otsustas tühistada Riigi Kinnisvara ASi enampakkumise, millega pandi müüki Eesti Rahva Muuseumi vana näitusemaja Kuperjanovi tänaval.

Kuperjanovi 9 avalik kirjalik enampakkumine kuulutati välja 23. jaanuaril ning selle tähtaeg oli täna. 27. jaanuaril otsustas aga Korb, et kinnistu võõrandamine avalikul enampakkumisel tuleb tühistada. Samas palus minister Riigi Kinnisvara juhil Urmas Somelaril alustada läbirääkimisi Tartu linnavalitsusega, kes oli juba eelmise aasta lõpus teatanud, et soovib muuseumist vabaks jääva hoone linnale osta.

Tartu linnapea Urmas Klaas ütles, et linna jaoks oli hoone enampakkumisele panek üllatus. «Me olime Riigi Kinniavaraga juba üsna pikalt läbi rääkinud ja nad olid sellega nõus. Meile oli oksjonile panek üllatus, sest me olime isegi maksmise tingimustes kokku leppinud ja 10 protsenti ostuhinnast oli juba ka eelarvesse planeeritud,» rääkis Klaas.

Klaasi sõnul oli linn juba arvestanud, et maja võõrandatakse Tartule kohaliku omavalitsuse funktsioonide täitmiseks. «Me näeme sellele majal kultuuri-, vajaaja- ja sotsiaalfunktsiooni. Eks me saame nüüd näha, kuhu see asi välja jõuab,» lisas Klaas. Ta kinnitas, et linn on hoone ostmisest endiselt huvitatud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles