Nappi publikut haaras tuline tants

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Frikari tantsijad Ådne Kolbjørnshus (keskel) ja Anita Langødegard ürituse alguses tantsuõpihuvilised ringi kutsusid, sai neid ühtekokku veerandsada.
Kui Frikari tantsijad Ådne Kolbjørnshus (keskel) ja Anita Langødegard ürituse alguses tantsuõpihuvilised ringi kutsusid, sai neid ühtekokku veerandsada. Foto: Kristjan Teedema

Frikari tantsutrupp Norrast andis laupäeval tulise etenduse Vanemuise kontserdimajas hoolimata sellest, et väga paljud muusikahuvilised olid otsustanud seekordse festivali «Maa ja ilm» peaesineja jätta vaatamata-kuulamata.


Vähevõitu oli neidki, kes eelmisel õhtul Genialistide klubis tulid uudistama, mismoodi näeb välja Põhjamaade tantsumaja. Kui Frikari tantsijad Ådne Kolbjørnshus (keskel) ja Anita Langødegard ürituse alguses tantsuõpihuvilised ringi kutsusid, sai neid ühtekokku veerandsada.

Kuid teisalt oli sedamoodi hõredus just hea – oli rohkesti ruumi jalgu tõsta ja viiuldaja Erlend Vikeni saatel saalis ringiratast kepselda. Nagu selgus juba mõne minuti pärast, ajavad põhjamaised, täpsemalt norra tantsusammud naha kergesti higiseks ja meele samavõrd rõõmsaks.

Pool tosinat aastat tegutsenud tantsutrupp Frikar on käinud etendusi andmas väga mitmes riigis ning esines ka möödunud aastal Viljandi folgil.

Rohkesti kuulsust tõusis frikaritele 2009. aastal Eurovisioni lauluvõistlusel, kui nad tantsisid miljonite televaatajate ees koos võiduka Alexander Rõbakiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles