Kahe Wilde monument läheb lõpuks remonti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Vallikraavi tänava otsas 1999. aasta kevadest seisnud populaarne kahe Wilde monument on juba mõnda aega olnud räsitud olukorras, kuid täna otsustas linnavalitsus eraldada reservfondist selle korrastamiseks 5600 eurot.

Tartu abilinnapea Jaan Õunapuu selgitas, et töö keskendub monumendi aluse graniitplaatide asendamisele, sest need on katki ja lahti.  Arutelud remondi vajalikkuse üle käisid tema sõnul juba eelmisel aastal, kuid tulemuseni ei jõutud.

«Vaatasime peale ja otsustasime, et teeme ära,» ütles ta.

Remont ei hõlma kuju ümbritsevat platsi, sest abilinnapea Jarno Lauri sõnul ei ole see ka Tartu linna maa ja korrastamisega peaks hakkama saama kinnistu omanik.

Oscar Wilde´i ja Eduard Vilde monumentaalkompositsiooni andis Tartu linnale üle Tartu Renessansi Klubi 1999. aastal. Monumendi autor on Tiiu Kirsipuu ja graniitosa tegi Raidkivi OÜ.

Linnavarade osakond tellis graniitaluse parandustööde hinnapakkumuse. Esitatud kalkulatsiooni alusel kujuneb graniitplaatide asenduseks ja aluse parandustöödeks 5600 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles