Tartus saab tänavu tolmuvaba katte kümme kruusatänavat

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruusatänavate pindamine Tartus. Pildil varasemad tööd Salutähe tänaval.
Kruusatänavate pindamine Tartus. Pildil varasemad tööd Salutähe tänaval. Foto: Sille Annuk

Tänasel istungil andis Tartu linnavalitsus loa korraldada riigihanked, et teha sel aastal tolmuvabaks 2,5 kilomeetrit kruusatänavaid. Kümme tänavat, kus tööd on plaanis, asuvad Veerikul, Varikul, Ihastes, Ropkas ja kesklinnas.

Tolmuvaba katte saavad Leete, Õllemeistri, Kesakanni (lõigus Hipodroomi - Kesakanni 70), A. Vabbe (E. Viiralti - Pallase pst), Sangla (Sangla 48 - Sangla 52), Kesa põik (Voolu - Kesa põik 2), Voolu, Toominga, Aiaääre ja Palsami tänav, teatas linnavalitsus.

«Iga aastaga läheb pindamisele minevate tänavate valimine keerulisemaks, sest enamiku järelejäänud kruusateedega kerkib päevakorrale sademevee ärajuhtimise probleem,» selgitas pressiesindaja vahendusel abilinnapea Valvo Semilarski. Ta märkis, et enne tolmuvaba katte rajamist tuleb see probleem lahendada, ning lisas, et kruusatänavate tolmuvabaks muutmisega on lähiaastail kavas tegeleda kiiremas tempos kui seni.

Aasta alguseks oli Tartus ligikaudu 23,4 kilomeetrit kruusateid. Tänavusteks pindamistöödeks on linnaeelarves 100 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles