Tartu kiirabi jättis ajuinfarktiga mehe tänavale

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Uwe Gnadenteich / Postimees

Tartu kiirabi tunnistas, et Mustvees tänaval kokku kukkunud mehe esialgu abita jätmine oli viga, sest hiljem haiglas tuvastati tal ajuinfarkt.

Sel nädalal jõudis avalikkusesse kuu aja eest Mustvees hilisõhtul juhtunud lugu, kus kiirabi ei läinud kokku kukkunud ja väidetavalt kuus tundi tänaval lamanud vanemale mehele appi põhjendusega, et abipaluja on lihtsalt purjus, vahendab ERR Uudised.

Ka hilisemal kojukutsel soovitas sama brigaad mehel lihtsalt peatäie välja magada ning alles hommikul viis uus kiirabibrigaad mehe Tartusse haiglasse, kus tal tuvastati ajuinfarkt, millest kannatanu praeguseks taastunud on.

Sihtasutuse Tartu Kiirabi juhatuse esimees Ago Kõrgvee tunnistas, et kiirabi ei käitunud antud juhul parimal moel, sest arstid ei rohiks lähtuda eelarvamustest ega eelnevast hoiakust, vaid peaksid igal juhul abi osutama.

«Ma usun, et kui inimene on oma veast aru saanud, siis ta karistab ennast ise kõige enam, ja kuna meedikud on üldiselt üle keskmise arukad inimesed, siis ma usun, et kui nad on teinud mingi eksimuse, siis see karistus, millega inimene ise ennast nuhtleb, on vahest kõige rängem,» ütles Kõrgvee, kuid möönis, et empaatiavõimeta kiirabiarst peaks endale uue ameti leidma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles