Kunstnik mõtles välja ja pani näitusele kummalise seadme

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Portatiivne multifunktsionaalne seade» ühepildinäitusel Physicumis.
«Portatiivne multifunktsionaalne seade» ühepildinäitusel Physicumis. Foto: Markus Kasemaa

Kunstnik Markus Kasemaa on viinud Tartu ülikooli füüsikainstituudi hoone Physicum (Ostwaldi 1) fuajeesse oma teose «Portatiivne multifunktsionaalne seade», millega Physicum jätkab oma ühepildinäituste sarja. Pildile on ta joonistanud kaasaskantava kohvri, mille lahtrid annavad elektrita võimaluse arvestada, mängida, muusikat kuulata, kirjutada jm.

Ühepildinäituse ametlik avamine Physicumis on 21. veebruaril kell 17. Teos on välja pandud Garage48 ürituse «Hardware and Arts 2017 Hackathon» raames.

Pressiteates on kirjas, et «Portatiivne multifunktsionaalne seade» seeriast «Nutikad asjad» erineb märgatavalt kunstniku tavapärasest loomingust, millest enamiku moodustavad sürreaalsed ja dünaamilised improviseeritud figuurid. Eesti Teadusagentuuri konkursil teise koha pälvinud pilt kujutab endast predigitaalse ajastu nutiseadme davincilikku ideekavandit, olles ühtlasi austusavaldus teadlastele ja nende loovusele.

Markus Kasemaa on teadusega seotud kunsti teinud varemgi. Nii näiteks ilmestas tema teos «Maailmakaardi geneetiline improvisatsioon» läinud aasta lõpus ajakirja Nature esikaant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles