Tartu kunstimuuseumi direktor Rael Artel esitas lahkumisavalduse

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rael Artel.
Rael Artel. Foto: Margus Ansu

Tartu kunstimuuseumi direktor Rael Artel on esitanud kultuuriministeeriumile lahkumisavalduse, mistõttu on välja kuulutatud konkurss sellele ametikohale. Lahkumise põhjused on Arteli sõnul perekondlikud. «Elu viib Tartust eemale ja vahel lihtsalt tuleb teha valik isikliku ja tööalase vahel,» lisas ta.

Konkursikuulutuses on kirjas, et direktori ametikohale väljavalitu peab tööle asuma tänavu 26. juunil. Millised suuremad tööd tuleb selle ajani teha Tartu kunstimuuseumi ehk Tartmuse praegusel direktoril?

«Olen tegelikult oma ametis kuni jaanipäevani ning loodan väga, et selleks ajaks on ka uus direktor leitud,» märkis Artel. «Praegu valmistame ette kolimist ja 2018. aasta näitusteprogrammi. Tööd on palju, muud ei oskagi praegu öelda.»

Rael Artelil on tähtajaline tööleping. «Ta soovis selle varem lõpetada,» ütles kultuuriministeeriumi personalijuht Maris Viipsi.

Et Arteli eelmine tööleping lõppes aprillis 2016, korraldas ministeerium uue konkursi, kus Artel osutus kandideerijate hulgas parimaks. Ministeerium sõlmis temaga uue lepingu kolmeks aastaks või kuni Tartu kunstimuuseumi reorganiseerimiseni. Lepingujärgne kolm aastat oleks otsa saanud 1. aprillil 2019.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles