Pühkimata korsten tõi kaasa järjekordse tahmapõlengu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühkimata korsten võib kaasa tuua paksu pahandust. Pilt on illustratiivne.
Pühkimata korsten võib kaasa tuua paksu pahandust. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Pühkimata korstendes lahvatavad tahmapõlengud põhjustavad päästjatele jätkuvalt paksu peavalu. Eile kella poole kuu ajal õhtul teatati päästekeskusele, et Ülenurme vallas Laane külas tuleb elumaja vahelae vahelt suitsu.

Kohale saabunud päästjad selgitasid, et korsten oli pikka aega puhastamata ja selles põles tahm ning pigi. Kuumenenud korstnast tekkis tuleoht elamu konstruktsioonidele.

Päästjad palusid turvalisuse tagamiseks elanikel lapsed majast välja viia. Korduvalt uuesti süttinud korstnapõlengut kustutati pulberkustutitega.

Päästjad leidsid ruumidest küll suitsuanduri, kuid testimisel see tööle ei hakanud. Info tuleohutusnõuete rikkumiste kohta edastati järelevalveinspektoritele.

Tund aega hiljem põles Mustvee linnas Tartu tänava elumaja korstnas tahm, nii et leek ulatus korstnast välja. Päästjad tagasid elamu tuleohutust ja õnneks tulekahju korstnast välja ei levinud.

Korstnapühkija töid tõendavat akti elanik üles ei leidnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles