Harjutamine lisab kiirabiautojuhi kätesse kindlust

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmatsalu järve jääl sõitu harjutanud kogenud sohvrid suutsid masina sirgeks saada ka lootusetuna näivast külglibisemisest.
Ilmatsalu järve jääl sõitu harjutanud kogenud sohvrid suutsid masina sirgeks saada ka lootusetuna näivast külglibisemisest. Foto: Kristjan Teedema

Kui mõnele kohalikule võis viimastel päevadel Ilmatsalu järvel nähtud kiirabiautode jäärajasõit näida niisama hullamisena, siis asjatundjate kinnitusel on see väga vajalik sõidukoolitus libedal teel. Seda enam, et sihtasutuses Tartu Kiirabi on kõigil juhtidel kohustuslik läbida koolitus korra aastas.

Üks asi on hoida libedal teel stabiilsena sõiduautot, hoopis teine aga märksa kaalukamat väikebussi, näiteks kiirabiautot. Et sõiduoskused ikka värsked püsiksid, käisid Lõuna-Eesti kiirabiautojuhid eile sõiduvõtteid harjutamas Ilmatsalu järve jääl. Harjutati nii pidurdamist, põikeid kui ka seda, kuidas masinat külglibisemiselt uuesti otseks saada.

Koolitus hoiab käed soojad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles