Tähtsa tartlase tiitlit kandev naine satub sünnilinna harva

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus sündinud, kuid suurema osa elust Tallinnas elanud Triin Raa on elukutseline fotograaf ja disainer.
Tartus sündinud, kuid suurema osa elust Tallinnas elanud Triin Raa on elukutseline fotograaf ja disainer. Foto: Margus Vilisoo

Täna nelikümmend aastat tagasi Tartus Toomemäel sündinud Triin Raa teab juba varasest lapsepõlvest saadik, et on üks neist seitsmest lapsest, kelle abil ületas Tartu linn 100 000 elaniku künnise. Medal, mille said kõik tol päeval Tartus sündinud lapsed, on tal tänini vanemate kodus alles

«Vanemad rääkisid, et isa viis ema igaks juhuks nädal aega varem sünnitusmajja, sest tal oli vaja samal ajal komandeeringusse minna,» meenutas Raa. «Veel 16. veebruaril helistas isa emale ja ütles, et ärgu ta veel täna sünnitagu, sest järgmisel päeval olevat lootust ilmale tuua 100 000. linnakodanik.»

Triin sündis Katrini ja Andres Raa perre esimese lapsena. Kaks aastat hiljem nägi Toomemäel ilmavalgust Triinu õde Liis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles