Tartu uued aukodanikud on Väino Kull, Üllar Põvvat ja Rein Taagepera

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väino Kull
Väino Kull Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu linnavolikogu otsustas tänasel istungil anda Tartu linna aukodaniku nimetus ja sellega kaasnev Tartu Suurtähe teenetemärk Väino Kullile, Üllar Põvvatile ja Rein Taageperale. Tartu linna teenetemärgi Tartu Täht saavad Jüri Külvik, Mare Tommingas ja Anne Schotter.

Ettepanekuid aukodaniku nimetuse ja Tartu Tähe andmise kohta võisid teha kõik juriidilised ja füüsilised isikud. Tänavu esitati aukodaniku ja teenetemärgi kandidaatideks 22 isikut. Aukodaniku nimetusega kaasnev Tartu Suurtäht ja Tartu Täht antakse kätte 23. veebruaril  Eesti Vabariigi aastapäeva aktusel Vanemuise kontserdisaalis.

Tartu linna põhimääruse järgi antakse Tartu linna aukodaniku nimetus füüsilisele isikule erilise auavaldusena Tartu linnale elutööna osutatud väljapaistvate teenete eest. Tartu linna teenetemärk Tartu Täht antakse füüsilisele isikule Tartu linnale osutatud eriliste teenete eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles