Kunstiõpetajad tegid Jakobi galeriisse endleid

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse kureerinud maalikunstnik ja kunstiõpetaja Hando Tamm on ennast kujutanud kütina.
Näituse kureerinud maalikunstnik ja kunstiõpetaja Hando Tamm on ennast kujutanud kütina. Foto: Kristjan Teedema

Lihtne on teha nutitelefoniga endlit ehk pilti iseendast. Kunstnikudki teevad seda mõnikord, aga vahel ka ikka endistviisi – pintsli ja värvidega. Just praegu avasid Tartu lastekunstikooli õpetajad Jakobi galeriis (Jakobi 52) autoportreede näituse, kus on välja pandud 18 teost.

Maali kõrval on väljapanekus esindatud sellisedki žanrid nagu joonistus, pastellmaal, foto ja isegi installatsioon – viimaseid on kaks, autorid Epp Loo ja Marta Peebo.

Mõni autoportree tegija on ajanud taga sarnasust, teine aga lähtunud muudest eesmärkidest. «Endast teose loomine on nii või naa analüüs,» on kirjas näituse tutvustuses. «Analüüs võib olla üsna ebamugav. Minapilt võib osutuda vaateks kõverpeeglist sellest, mida arvame endast teadvat, kellena ennast kujutame või tunneme. Tegemist on seega vägagi hirmutava olukorraga, mis nõuab julgust.»

Julgust võib anda ka käeulatuses püss. Näituse kureerinud maalikunstnik ja kunstiõpetaja Hando Tamm ongi ennast kujutanud nõndamoodi kütina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles