Osa Vanemuise tänavast muutub ühesuunaliseks (1)

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu veel kahesuunaline Vanemuise tänav muutub peale jalgrattateede valmimist Pepleri ja Ülikooli lõigus ühesuunaliseks.
Praegu veel kahesuunaline Vanemuise tänav muutub peale jalgrattateede valmimist Pepleri ja Ülikooli lõigus ühesuunaliseks. Foto: Sille Annuk

Kesklinnast Maarjamõisa planeeritava kergliiklustee tõttu muutub Vanemuise tänav Pepleri ja Ülikooli lõigus tulevikus ühesuunaliseks. Alles jääb kesklinnasuunaline sõidurada.

Tartu abilinnapea Valvo Semilarski sõnul on plaanitava liikluskorralduse peamine põhjus uus kergliiklustee, mis hakkab kulgema mööda Vanemuise tänavat Maarjamõisasse. 

Tema sõnul saavad varsti valmis Vaksali tänavalt Riia ja Näituse tänava poole kulgevad kergliiklusteed. Samuti käib Riia tänava tunneli ja viadukti arhitektuurikonkurss. «Seetõttu on nüüd tarvis paremat kergliiklusühendust kesklinna ja Maarjamõisa vahel,» selgitas Semilarski. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles