Õpilased saavad oma maitse järgi tunde anda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

5. aprillil toimub Tartus Õpifest «Täna annan tundi mina», kuhu on oodatud julged ja nutikad 4.–12. klassi ja kutsekooli õpilased.

Tartu ülikooli haridusuuenduskeskuse korraldataval Õpifestil annavad tunde õpilased kolmes vanuserühmas. Eesmärgiks on käsitleda erinevaid teemasid, lõimides õppeaineid ja uudseid meetodeid.

Projektijuht Kärt Leppiku sõnul soovivad korraldajad anda noortele võimaluse näidata, millises koolitunnis nad ka ise rõõmuga kaasa lööksid. «Võib-olla avastabki mõni endas tulevase õpetaja,» avaldas Leppik lootust. 

Õpifestil osalemiseks tuleb koolinoortel moodustada kolmeliikmeline meeskond ning valmistada ette 20-minutiline õpetlik, põnev ja elulähedane tund. Osavõtuks saab registreeruda 17. veebruarini, täpsemad juhtnöörid on Õpifesti kodulehel ht.ut.ee/opifest.

Igast vanuserühmastt (4.–6. klass, 7.–9. klass, gümnaasium + kutsekool) pääseb 5. aprillil haridusuuenduskeskusesse tundi andma kuus kiiremini registreerunud meeskonda. Õpilasteks on teised osalejad, publikuks õpetajatudengid ja haridusuuendajad. Tunde filmitakse ning meeskondadele antakse sõbralikku tagasisidet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles