Juubelihõnguline haridusmess väärtustab praktilisi oskusi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Intellektika 2016.
Intellektika 2016. Foto: Margus Ansu

Tartu näituste messikeskuses avab reedel, 17. veebruaril uksed haridus- ja infomess Intellektika, mida sel korral peetakse juba 25. korda.

Intellektika projektijuht Virge Lomp rääkis, et koostöös sihtasutusega Innove seatakse messil üles oskuste tänav, kus tutvustatakse tehnilist osavust ja praktilisi oskusi nõudvaid erialasid. «Eesmärk on tutvustada erinevaid ameteid ning aidata kaasa hoiaku kujundamisele, et praktilised oskused on väärtuslikud ega jäta elus hätta,» kirjeldas korraldaja pressiesindaja vahendusel.

Nii on Intellektikal esindatud Eesti kutseharidusasutused, mille õpilased ja juhendajad tutvustavad erialasid, mis vajaksid enam väärtustamist. Haridusmessil saab tutvuda näiteks juuksuri, kondiitri, keevitaja ehitusviimistleja, majutuskorraldaja, sõiduauto tehniku ja sepa ametiga ning ka ülevaate metallitööst, robootikast, elektroonikast ja aiandusest, tutvustas Lomp. Kogu messipäeva vältel on individuaalset nõu andmas karjäärispetsialistid.

Kutsekoolide kõrval on Intellektikal kohal ka enamik suuremaid Eesti ülikoole, mille esindajad korraldavad töötubasid. Teiste seas on Tartu ülikooli töötubades võimalik teada saada, millest sõltub inimese sportlik sooritusvõime, tutvuda maailma ühe enamlevinud programmeerimiskeelega Python ning skalpelliga lahata Eesti ühte tuntumat selgrootut, vihmaussi.

Messi kava on tihe ning kaasahaaravat tegevust jätkub terveks päevaks, lubas Lomp. Lisaks erialade sisust ja tulevikuväljavaadetest ülevaate saamisele on võimalus kuulata üllatusesinejat – tuntud inimest, kes on omandanud kutsehariduse. Intellektikal peetakse ka üle-eestilise Luuleprõmmi finaal, kus noored autorid esitavad oma seni avaldamata luulet. Lisaks saab näha vanglateenistuse relvastatud üksuse demonstratsioonesinemist ning kaasa elada tordivõistlusele, kus koolivõistkonnad mitmelt poolt Eestist võistlevad tortide kaunistamises. Võistlusele järgneb ühine tordisöömine.

Üritusele on oodatud põhikooli- ja gümnaasiumiõpilased, praegu mitte õppivad noored ning kõik, kes on huvitatud täiend- või ümberõppimisvõimalustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles