Noored ragistavad ideerajul ajusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõtelda on mõnus! Meenutus mulluselt Ideede Raju ürituselt.
Mõtelda on mõnus! Meenutus mulluselt Ideede Raju ürituselt. Foto: Margus Ansu

Sel neljapäeval kell 16 kogunevad Dorpati konverentsikeskuses ettevõtjad ja õppurid Ideelabori inspiratsiooniüritusele Ideede Raju, et üheskoos eri valdkondade murekohtadele innovatiivseid lahendusi välja mõelda.

Ideede Raju toob tänavu kokku 20 edumeelset ettevõtet ja üle 200 noore õppuri, kes soovivad üritusel saada oskusi ja kogemusi ideest ärimudeli arendamise ja selle teostatavuse katsetamiseni praktikas.

Inspiratsiooniürituse tänavune peaesineja on Mooncascade’i kaasasutaja ja tegevjuht Asko Seeba, kes oli ka Skype’i sünni juures ning kes võib tunda uhkust Eesti kõige kiiremini kasvava tarkvaraettevõtte loomise üle. Lisaks jagab oma ettevõtjaks kasvamise lugu Eda Vallimäe, kes sügisel lõpetas projektiga Senior Gym Ideelabori Starteri programmi ning nüüd on jõudnud Ajujahil 30 parima sekka.

Ideelabori juhataja Margit Ahoneni sõnul on mitmest Ideede Rajul tekkinud ideest saanud ka reaalselt toimivad ettevõted. «Ideede Rajul ja Starteri programmis osalesid näiteks ka Tartu ülikooli üliõpilased Karl-Sander Erss ja Joonas Põder, kelle ettevõte Konku, mis aitab maakleritasuta viia kokku üürile soovijad  ja üürile võtjad, on saanud esimesed kliendid,» tõi Ahonen näite.

Ürituse teises pooles saavad õppurid võtta osa maailmakohviku vormis arutelust, kus osalejad jagunevad oma soovil järgi teemalaudadesse, mida juhivad Sprayprinter, ESTCube, Wisemile, SportID, Psühhobuss, Your Design Works, FeelingStream, 1oT Mobi jt ettevõtete asutajad. Aruteluteemad varieeruvad disainist kosmosetehnoloogiani ja jagamismajandusest keskkonnahoiuni, seega leiab igaüks enesele südamelähedase teema.

Margit Ahoneni sõnul on Ideede raju üks väheseid üritusi, kus tõesti igaühel on võimalus oma loovus ja kujutlusvõime valla lasta ja huvipakkuvas teemalauas ideid genereerida.

«Vabas ja inspireerivas õhkkonnas, kus ainuke eesmärk on mõelda julgeid mõtteid, mis muudavad maailma paremaks, kujuneb enneolematu, üksteisest ja ühiskonnast hooliv atmosfäär. Oleme korraldanud Ideede Raju kahel korral ja ürituse lõppedes on näha, kuidas vestlus äsja tutvunud inimeste vahel ei taha lõppeda,» rõhutas Ahonen head kontaktide loomise võimalust.

Ideelabori üritustele on oodatud kõikide valdkondade õppurid, kes soovivad saada oskusi ja kogemusi, kuidas ideest ärimudel arendada ja selle teostatavust praktikas proovida - varasem kogemus või idee olemasolu ei ole nõutav. Küll on vaja üritusele enne registreerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles