Prügisõja tulemus: jäätmevedu ähvardab Tartus suvel kallineda

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügikast.
Prügikast. Foto: Margus Ansu

Läinud nädala lõpus avatud hinnapakkumustest nähtub, et Aardlapalu prügilas on segaolmejäätmete vastuvõtu hind kallinemas poole võrra. See tähendab, et keskmiselt kolmandiku jagu kallimat hinda tuleb hakata oma prügi äraveo eest maksma ka tartlastel, avaldas reedel Tartu linna keskkonnateenistuse juhataja Ülle Mauer.

Tartu linnavalitsus korraldas Aardlapalu prügila ümberlaadimisjaama haldamiseks riigihanke, sest kahtluse alla on sattunud, kas praegu kehtiva lepingu alusel ja hinnaga 42 eurot segaolmejäätmete tonni eest (käibemaksuta) on prügilat haldaval ettevõttel Eesti Keskkonnateenused võimalik Tartule vajalik kogus prügi Aardlapalus vastu võtta ja käidelda. 

Tartu abilinnapea Valvo Semilarski selgitas, et ettevõte Ragn Sells on soodsat ja turu keskmisest odavamat hinda silmas pidades vedanud Aardlapallu umbkaudu 600 tonni segaolmejäätmeid kuus. Seda on rohkem, kui Ragn Sells kogub Tartu linnast ja ka rohkem, kui Eesti Keskkonnateenused on valmis sellelt firmalt vastu võtma. Valmisolek oleks kuni 400 tonni kuus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles