Galerii: Pühajärvel meenutati tõukekelgumatkaga lapsepõlve

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paljud on kindlasti lapsena proovinud sõita Soome kelguga. Selle mälestuse meenutamiseks korraldas teist aastat Loodusturism.ee Otepääl Pühajärvel tõukekelkudel matkamaratoni, kus osalejad said 10 kilomeetri pikkusel distantsil nautida seltskonda ja ilusat talveilma.

Matkamaratonist osa võtnud Kaupo Kirikall rääkis vahetult enne starti, et tuli kuueliikmelise seltskonnaga matkale sõbra sünnipäeva tähistama. Kuigi Soome kelguga sõitis ta viimati 25 aastat tagasi, arvas Kirikall, et saab endiselt sõitmisega hakkama. Tal polnud kindlat eesmärki, mis ajaga võiks tõukekelguga raja läbida. See polnud talle ka oluline, sest plaan oli koos sõpradega ilusat ilma ja seltskonda nautida.

Pildil Kaupo Kirikall koos matkaseltskonnaga. Margus Ansu
Pildil Kaupo Kirikall koos matkaseltskonnaga. Margus Ansu Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kõige kiiremini, natukene rohkem kui 38 minutit, läbis Pühajärvel esimeses stardigrupis matkadistantsi Jarmo Nikolai, kes on lapsena sõitnud Soome kelguga. See aga erineb Nikolai arvates natukene tänasest võistluskelgust, mida proovis esimest korda. 

Nikolai ütles, et võitmisplaaniga ta matkale ei tulnud. Stardis oli ta viimaste seas, et vaadata, kui kiiresti üldse sõidetakse ja kuhu ennast paigutada. «Tuli aga välja, et kiirus oli piisav, et üksi sõita,» naljatas Nikolai. Ta lisas, et matkamaraton ei olnud võistlus, vaid enamik osalejaid nautis rahulikus tempos teekonda ja aega jäi veel tee juua ning pildistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles