TÜ korraldab matemaatika riigieksami ettevalmistuskursuseid

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matemaatika eksam.
Matemaatika eksam. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tartu ülikool avas registreerimise tänavusele matemaatika riigieksami ettevalmistuskursusele. Kursus algab 4. märtsil ning lõppeb 6. mail kokkuvõtva tunni ja proovieksamiga.

Osalema oodatakse kõiki neid, kes soovivad kinnistada või parandada oma teadmisi, et edukalt sooritada kitsa või laia matemaatika riigieksam.

Ettevalmistuskursuse vastutav õppejõud Kristjan Kalam märkis, et kursusel keskendutakse laia matemaatika eksamile, kuid kuna kitsa matemaatika puhul on teemasid veidi vähem, saavad huvilised sellelt kursuselt ka selle eksami jaoks vajalikud teadmised kätte.

Kursusel osalejad saavad aimu ka sellest, milliseid teadmisi on neil vaja, et Tartu ülikooli reaalerialadel edukalt õppida, ning ühiselt arutletakse selle üle, miks ja kus kõike õpitut hiljem tööturul toimetades võiks vaja minna. 

Kursusel käsitletakse matemaatika riigieksami sooritamiseks vajalikke teemasid, selle lõpus korratakse õpitu üle ja sooritatakse proovieksam.

Konkreetsed teemad, millega õppurid tegelema asuvad, on järgmised: aritmeetilised ja algebralised avaldised; võrrandid, võrrandisüsteemid ja võrratused; elementaarfunktsioonid ja nende graafikud; logaritm- ja eksponentfunktsioonid; vektorid ja sirged; diferentsiaalarvutus ja integraalarvutus; planimeetria, geomeetria ja stereomeetria; trigonomeetria; tõenäosusteooria ja matemaatilise statistika põhiülesanded.

Õppetöö toimub igal laupäeval kell 11–15 Tartu ülikooli matemaatika instituudis. Kursuse hind on 190 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles