Eesti sajas sünnipäev jõuab võimsalt ka Tartusse (1)

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi Eesti Vabariigi 100. sünnipäev jõuab kätte alles tuleva aasta 24. veebruaril, algavad juubelile pühendatud tähtsündmused juba tänavu ning lõpevad 2020. aasta veebruaris, kui möödub sada aastat Tartu rahulepingu sõlmimisest. Riigi ajaloo tähtsaima tähtpäeva tähistamisse oodatakse panustama kõiki eestimaalasi nii kodu- kui välismaal. 

EV100 turundus- ja kommunikatsioonijuhi Anneli Ohvrili sõnul antakse juubelipidustustele avalöök tänavu 16. aprillil. Just siis möödub sada aastat päevast, mil Eestimaa kubermang liideti Liivimaa põhjaosaga ning moodustus Eesti kontuur.

Eesti riigi kujunemisloos märgilise tähtsusega sündmuse tähistamiseks kutsutakse appi matkajad, kes käivad päeva jooksul läbi kogu endise kubermangu piiri ning kustutavad virtuaalselt oma GPS-idega selle interaktiivselt kaardilt. Matkajate liikumist on võimalik reaalajas jälgida ETV-s ja internetis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles