Internetiga sina peal noored õpivad ohtudest hoiduma

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamme gümnaasiumi noored saavad sel nädalal end vahetundide ajal harida õpetliku kaardimänguga, kus tuleb mitmesuguseid mõisteid selgitada ja nende tähendust arvata. Pildil mängivad kaarte Tamme gümnaasiumi 10. klassi õpilased Marily Pokk ja Oliver Kiveste (seljaga) klassikaaslaste Alex Vreimanni (vasakul) ja Robert Juusega (paremal).
Tamme gümnaasiumi noored saavad sel nädalal end vahetundide ajal harida õpetliku kaardimänguga, kus tuleb mitmesuguseid mõisteid selgitada ja nende tähendust arvata. Pildil mängivad kaarte Tamme gümnaasiumi 10. klassi õpilased Marily Pokk ja Oliver Kiveste (seljaga) klassikaaslaste Alex Vreimanni (vasakul) ja Robert Juusega (paremal). Foto: Kristjan Teedema

Eile tähistati rahvusvahelist turvalise interneti päeva, mil korraldati üle Eesti koolides, lasteaedades ja noortekeskustes arutelusid, viktoriine, mänge, konkursse ja muud. Tamme gümnaasiumis saab näiteks terve nädala koridorides proovida internetiturvalisuse temaatikat käsitlevat kaardimängu, milles tuleb üksteisele mitmesuguseid mõisteid seletada. Võitja on see, kes kõige enam mõisteid ära arvab

Lihtsamate küsimuse hulgas on näiteks kirjeldused, millised omadused on tugeval ja nõrgal paroolil. Samuti tuleb lahti seletada IP-aadressi definitsioon, teha vahet mõistetel dark internet ja darknet ning selgitada, mis on identiteedivargus.

Kasutajanimi varastati

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles