Uus põlvkond võimlemistähti astub täiskasvanumaailma

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töömeeste möödalask: spetsiaalne vaip oli põrandale rullitud pisut valesti, mistõttu tuli võimlemispiigadel see enne eilse treeningu algust ümber paigutada. Ühise jõupingutuse tulemusel saadi asjaga kiiresti ühele poole.
Töömeeste möödalask: spetsiaalne vaip oli põrandale rullitud pisut valesti, mistõttu tuli võimlemispiigadel see enne eilse treeningu algust ümber paigutada. Ühise jõupingutuse tulemusel saadi asjaga kiiresti ühele poole. Foto: Kristjan Teedema

Homsest on maailma iluvõimlemispealinnaks Tartu, kui Annelinna spordimajas saab alguse neli päeva vältav Miss Valentine’i võimlemisfestival. Ligi poolteist tuhat sportlast Indiast Puerto Riconi annavad tunnistust sellest, et Miss Valentine’i koht rahvusvahelises võistluskalendris on kindel kui kalju.

Kuigi Miss Valentine’i individuaalvõistlus ei kuulu tänavu maailmakarikavõistluste sarja, on selle ellukutsuja ja peakorraldaja Janika Mölderi sõnul neil päevil kogu võimlemismaailma pilgud pööratud Tartusse. Tegemist on esimese suure jõuprooviga, mis peetakse uute, selle aasta alguses kehtima hakanud reeglite alusel.

Mölder selgitas, et uued reeglid on põhimõtteliselt muutnud kohtunike tööd: va­­rem oli neil kogu võimleja kava sümbolitena paberile lahti kirjutatud ja hinnati selle täitmist, nüüd aga neil kava enam ees ei ole ning hinnata tuleb konkreetseid elemente.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles