Sõpruse silla lambid vajavad süttimiseks varsti õhukaableid (3)

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1981. aasta lõpus valminud Sõpruse silla elektrikaablid on nii kehvas korras, et Tartu linnavalitsus kaalub sinna ajutiste õhukaablite vedamist endiselt roostetavate lambipostide vahele.
1981. aasta lõpus valminud Sõpruse silla elektrikaablid on nii kehvas korras, et Tartu linnavalitsus kaalub sinna ajutiste õhukaablite vedamist endiselt roostetavate lambipostide vahele. Foto: Kristjan Teedema

Sõpruse silla remontimise lugu on habemega, roostetavad kõnniteepiirded ja lambipostid oleks nagu kusagilt teiselt maalt ja teisest ajastust. Kuid nüüd võib lähedal olla aeg, kus silla pidevalt katkevaid elektrikaableid ei ole mõistlik paigata ja lambipostide vahele tuleb vähemalt kohati panna ajutised õhukaablid, et valgustus üldse süttida saaks, tõdes Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak.

Tartu abilinnapea Valvo Semilarski nentis, et on teadlik silla mitte kõige paremast väljanägemisest, kuid vähemalt ei ole see pärast kandekonstruktsioonide remonti enam ohtlik. Mullu tehti siledamaks ka sõidurajad.

Nüüd on aga teravalt päevakorda tõusnud kõnniteede all olevate kaablite seisukord, nagu ka sillapiirete küsimus. «Eks kevadel tuleb hinnata. Teada on, et kõnniteealused kaablid on deformeerunud. Millises mahus, seda tuleb vaadata ja tegutseda vajadust mööda,» ütles Semilarski.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles