Vanemuine otsib arukaid arvustajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas mõni nooruke teatrikriitik võtab arvustada ka Tom Stoppardi «Arkaadiat»?
Kas mõni nooruke teatrikriitik võtab arvustada ka Tom Stoppardi «Arkaadiat»? Foto: Margus Ansu

Vanemuise teater kutsub vanema kooliastme noori arutlema konkursil «Arukas arvustaja» Vanemuise lavastuste üle.

Vanemuine annab pressiteates teada, et arukas arvustaja on arutlev, hea analüüsioskusega, sõnaosav ja vajaduse korral ka kriitiline. Nende oskuste arendamine ja väljatoomine õpilases tuleb kasuks nii õppimisel kui tulevases elus.

Õpilaste kirjalikud arutlused on oodatud elektroonilisel kujul (dokumendifail, maksimaalne maht 5000 tähemärki) 15. märtsiks aadressile kollanekass@vanemuine.ee.

Tööle palutakse lisada autori nimi, kool, e-posti aadress, telefoninumber ning kui õpilasel on juhendaja, siis ka tema nime ja kontaktandmed.

Arvustada palutakse vaid Vanemuise teatri lavastusi. Repertuaariga saab tutvuda www.vanemuine.ee/repertuaar.

Kirjatöid hindab žürii, kuhu kuuluvad näitleja Karl Laumets, dramaturgid Anu Tonts ja  Sven Karja ning kriitik Deivi Tuppits. Tulemused avaldatakse rahvusvahelisel teatripäeval, 27. märtsil teatri kodulehel ning võitjatega võetakse ühendust.

Huvitavamate arvustuste autorid ning nende juhendajad saavad kutse teatrisse, kus enne etendust arutletakse koos žüriiliikmetega tööde ja nähtud lavastuste üle. Žüriile enim meeldinud töö avaldatakse Vanemuise 2017/18 hooajakirjas Ramp. Kõik arvustused avaldatakse ka teatri kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles