Kadunud Kentsi järve taastamine neelab oma miljon eurot

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konguta vald alustas pea üheksa aasta eest eurotoetusega ligi 59-hektarise Kentsi paisjärve puhastamist. Et vald selleks tööks rohkem toetust ei saanud, võttis järve asemel võimust võsa. Nüüd käivad Konguta vallas taas ettevalmistused järve taastamiseks.
Konguta vald alustas pea üheksa aasta eest eurotoetusega ligi 59-hektarise Kentsi paisjärve puhastamist. Et vald selleks tööks rohkem toetust ei saanud, võttis järve asemel võimust võsa. Nüüd käivad Konguta vallas taas ettevalmistused järve taastamiseks. Foto: Margus Ansu

Vaid maakaartidele on jäänud Kavilda ürgorus Emumäe all laiunud Kentsi paisjärv, mille asemel kasvab võsa üha suuremaks. Loodus teeb seal oma tööd aastast 2009, kui järve puhastama asunud Konguta vald sai küll eurotoetust töö alustamiseks, kuid mitte lõpetamiseks.

Nüüd teeb Konguta vald ettevalmistusi, et järv maastikule tagasi tuua. «Rahvas tunneb Kentsi järve taastamise vastu elavat huvi,» ütles Konguta vallavanem Esta Tamm. «Sealt avanevad hämmastavalt ilusad vaated ning inimesed on pöördunud valda sooviga, et järv taastataks, sest see annaks siinkandis näiteks võimaluse arendada loodusturismi.»

Kulukas hooldus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles