Priit Pullerits: Eesti suusatajate viljatud ponnistused (1)

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pullerits
Priit Pullerits Foto: Margus Ansu

Marko Kilpi ehk Marxi, tänavuse suusahooaja ainsat veidigi positiivselt üllatajat, näib tabavat tema vanemate koondisekaaslaste kurb saatus. MK-sarjas jõudis ta kahel esimesel etapil punktikohale. Aga kolmes viimases sõidus jäi napilt veerandfinaalist välja, 32., 31. ja 38. kohale. 

Samasugune tulemusmuster on saanud eestlastele tavaks. MK-sarjaga liitudes on ikka jõutud punktidele ehk 30 hulka, aga mõne aja pärast taandutud neljandasse kümnesse. Tüüpiline näide on Peeter Kümmel, Eesti kauane esisprinter, kes parematel päevadel oli teise kümne mees, kuid maadles terve möödunud hooaja, et murda ajasõidust edasi. Alalõpmata jäi napilt puudu, kuni viimaks, veebruari lõpus, Lahtis see õnnestus – 22. koht. Oli see tulemus, mis 2011. aasta Oslo MMi kuuenda koha meest tõepoolest rahuldas?

Vähemasti õnnestus Kümmelil, nagu öeldakse, silmad pähe saada. Aga vaevalt ta kõrgharituna, erinevalt teistest Eesti suusatajatest, ja arukana enam usub, et vägev laeng on veel salves peidus. Lõpuks saab ta peagi juba 35. Kui viimastel hooaegadel ei ole tublisid tulemusi enam tulnud, siis kust, mis nõksuga, mis imega peaks see ühtäkki sündima nüüd, lähiajal?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles