Pildid: TÜ kliinikumi lastefondile anti üle tänuväärne annetus

Liisa-Lotta Veiken
, Tartu Postimees, praktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Võlausaldajate Liit pani seljad kokku Register OÜ-ga, et SA Tartu Ülikooli kliinikumi kaudu aidata autistlike lapsi ja nende vanemaid. Üheskoos koguti autistlike laste toimetuleku parandamisele suunatud Son-Rise programmi jaoks 20 850 eurot.

See summa võimaldab saata Ameerikasse kaks Herbert Masingu kooli õpetajat, kes on töötanud koos autistlike laste peredega. Nad õpivad, kuidas koolitada autistlike laste vanemaid, et nad oma lapsega hakkama saaksid.

Koolitus on 5-päeva pikkune ja saadud annetuse abil on võimalik soetada ka vajalikke materjale. Seejärel suunatakse  ligi kaks kolmandikku rahast fondi, mis võimaldab koolitatud spetsialistidel jätkata oma tööd kolme aasta vältel ja Son-Rise programmi Eestis edasi arendada.

Son-Rise on USAs loodud ja juba ka teistes riikides toimiv projekt, mis aitab autistlikke lapsi ja valmistab neid ette täiskasvanu eluks.

Tartu Herbert Masingu kooli direktor Tiina Kallavus ütles, et Son-Rise meetodiga ollakse uuel teel, sest seda saab kasutada lapsevanemate treenimiseks. Son-Rise tähendab lapsega suhte loomist, tema tegevuste peegeldamist ja arendamist, rääkis ta. «Lõpuks ometi saame vanemaid aidata,» rõõmustas Kallavus. 

Eesti Võlausaldajate Liidu juht Marie Rosin ütles, et üheskoos tehti midagi väga suurt ja südantsoojendavat. Kokku annetasid kliinikumile raha 134 Eesti ettevõtet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles