Tartu kuulutas välja ideevõistluse Riia tänavale tunneli rajamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lilian Lukka

Leidmaks Riia ja Vaksali tänava ristmikule kavandatava kergliiklussilla ja -tunneli parim arhitektuurne lahendus, kuulutas Tartu linn välja ideevõistluse.

«Emajõgi ja raudtee jagavad Tartu linna osadeks. Emajõele on viimastel aastatel sildu juurde rajatud, linnaplaneerimise seisukohalt on aga olnud probleemiks kergliiklejaile hea ühenduse loomine kesklinna ja Maarjamõisa vahel. Pealegi asuvad tunnel ja viadukt Tartu suurima liiklusega tänaval ja vajavad seetõttu hoolikat arhitektuurset lähenemist,» põhjendas abilinnapea Jarno Laur.

Raudteeviadukti alt kavandatav tunnel muudab kergliiklejatele liiklemise raudtee piirkonnas ohutumaks ning seob kesklinna ja Maarjamõisa kergliiklusteed. Samasse liiklussõlme raudteeviadukti kõrvale on kavas ehitada kergliiklussild, mis ühendab kesklinnast tuleva kergliiklustee Karlovasse ja Tammelinna suunduva teega.

Kergliiklussilla ja -tunneli rajamiseks korraldatud ideekonkursil on kaks etappi: esimeses valib žürii konkursil osalejate varasemate tööde põhjal välja kolm osavõtjat, kellele tehakse ettepanek esitada võistlustöö. Teises etapis hinnatakse esitatud võistlustöid ja valitakse välja võitja. Võistlustööde esitajaid premeeritakse 3000 euroga.

Esimese etapi tähtaeg on 7. veebruar ja teisel etapil  27. märts. Ideevõistluse võidutöö alusel alustatakse eelprojekti koostamist.

Riia tänavale kergliiklustunneli ja -viadukti rajamine on osa projektist «Tartu raudteejaama arendamine ja ligipääsetavuse suurendamine», mida rahastab keskkonnainvesteeringute keskus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles