Turvatöötaja päästis Tartumaal talumaja tuleroaks langemast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik, mis jäi alles süttinud tuhaämbrist.
Kõik, mis jäi alles süttinud tuhaämbrist. Foto: Lõuna-Eesti Päästekeskus

Teisipäeval kella poole ühe ajal päeval sai G4S juhtimiskeskus tulekahjuteate Tartumaal Rannu vallas asuvast talumajast. Häire edastas maja valvesüsteemiga ühendatud suitsuandur.

Väljakutsele sõitnud turvatöötaja märkas maja kontrollides, et uste ja akende vahelt tuleb musta suitsu. «Esialgne info oli, et majas võib olla inimene. Teavitasin juhtunust juhtimiskeskust ja päästeametit,» rääkis turvatöötaja.

Ta avas maja ukse ja talle paiskus näkku paks suitsupahvakas. Esikus põlesid jalanõud ja plastämber. «Tulekolde kõrval oli kaheksa kotti kuivi kasehalge,» ütles turvatöötaja. Nendeni ei olnud leegid veel jõudnud.

Turvatöötaja jooksis autosse, võttis sealt tulekustuti, kustutas sellega põlengu ja päästis sedasi maja suuremast tulekahjust. Hoonesse polnud tal aga võimalik enam minna, kuna see oli paksu suitsu täis.

Sündmuskohale saabunud päästemeeskond saatis majja suitsusukeldujad, kes kontrollisid ruume. Samuti lasid nad tulekahjukolde igaks juhuks veel kustuti ja ämbritäie veega üle, et vältida taassüttimist. Ühtegi inimest hoones ei olnud.

Maja sai suitsu- ja tahmakahjustusi. Esikus sai leekidest kahjustada ruutmeetri jagu põrandat, osa seina ja mõni paar jalanõusid.

/ Lõuna-Eesti päästekeskus
/ Lõuna-Eesti päästekeskus Foto: Lõuna-Eesti Päästekeskus

Tulekahju sai alguse plastämbrist, kuhu oli pärast ahju kütmist pandud kuum tuhk. Turvatöötajad ja päästjad juhivad tähelepanu, et koldest võetud külm tuhk tuleb alati panna mittepõlevast materjalist anumasse, näiteks plekkämbrisse, ja eemale süttivatest materjalidest. Söed võivad tuhas hõõguda nädala või kauemgi. Kilekotti või plastämbrisse tuha panek on keelatud ja võib põhjustada ränkade tagajärgedega tulekahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles