Galerii: Kristiina Ehin võttis Tartu raekojas vastu linnakirjaniku stipendiumi (2)

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu valis oma esimeseks linnakirjanikuks Kristiina Ehini. Täna hommikul kell 10.30 anti Ehinile raekoja saalis pidulikult üle ka linnakirjaniku stipendium.

«Linnakirjaniku valimine elavdab Tartu kirjanduselu ja suurendab Tartu tuntust rahvusvahelise kirjanduslinnana,» ütles linnapea Urmas Klaas. «Tartu kui Unesco kirjanduslinn väärtustab oma loomeinimesi ja mul on hea meel, et linnakirjanikuks sai särav ja armastatud looja Kristiina Ehin.»

Linnakirjaniku stipendiumi saamiseks tuli kandidaadil esitada oma visioon linnakirjaniku rollist, mida taotleja peab olema stipendiumi saamisel valmis ka täitma. Lisaks oli nõutud, et kirjaniku elukohaks oleks Tartu linn ning ta looming hõlmaks ilukirjandust või publitsistikat.

2017. aastal on linnakirjaniku stipendiumi suurus 10 320 eurot, mis makstakse välja igakuiste osamaksetena 860 eurot kuus. Kristiina Ehin on esimene linnakirjaniku tiitli kandja UNESCO loovlinnade võrgustikus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles