Linnaametnik nihestab Emajõelinna sõnas ja pildis

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomkiriku varemete juures tenniseväljakute kohal kihutavad skuutrid on Juhan Voolaid pildistanud umbes viis aastat tagasi Anne kanalil peetud võistlusel. Ta ütles, et selle pildi ühendamine toomkiriku varemete pildiga ei olnud väga karm töö, varem tehtud foto sobis sinna väga hästi. Mõnedki pildi vaatajad on autorile rääkinud, et on tundnud selle foto ees kummalist veekogu sügavuse elamust.
Toomkiriku varemete juures tenniseväljakute kohal kihutavad skuutrid on Juhan Voolaid pildistanud umbes viis aastat tagasi Anne kanalil peetud võistlusel. Ta ütles, et selle pildi ühendamine toomkiriku varemete pildiga ei olnud väga karm töö, varem tehtud foto sobis sinna väga hästi. Mõnedki pildi vaatajad on autorile rääkinud, et on tundnud selle foto ees kummalist veekogu sügavuse elamust. Foto: Juhan Voolaid

Eelmise nädala algul Tasku keskuse aatriumis teisel korrusel avatud «Nihestatud Tartu» on Juhan Voolaiu viies fotonäitus. Selle ja kõikide eelmiste väljapanekute peategelane on tema sünnilinn. Raamatuna on ta avaldanud proosat, millest tähelepanuväärne osa on seotud samuti Emajõelinnaga, aga peale nende on ilmunud tema pildialbum «Aastaraamis Tartu».

Miks on teie Tartu-huvi nii suur? Mis teid Tartu juures nii kõvasti köidab, et te olete seda linna ühtejärge juba neli aastat näitusteks pildistanud?

Asi sai alguse mu lapsepõlvest. Mul oli õnnelik lapsepõlv, ja ma tänan oma vanemaid, et nad selle nii korraldasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles