Kohus vahistas politseinikult väljapressimises kahtlustatava

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käerauad.
Käerauad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu maakohus nõustus prokuratuuri taotlusega vahistada 27-aastane Rait, kes püüdis vastavalt kahtlustusele politseiametnikult välja pressida enam kui 3000 eurot.


Lõuna ringkonnaprokuratuuri teatel peeti mees kinni 4. märtsil ning vahistamistaotlus esitati 6. märtsil. Täna rahuldas kohus prokurör Aro Siinmaa taotluse.

Ringkonnaprokurör Aro Siinmaa ütles kriminaalasjas kogutud tõenditele tuginedes, et kahtlustuse koheselt sekkus varem kriminaalkorras karistamata 27-aastane Rait internetikeskkonnas talle isiklikult võõra politseiametniku eraellu ning püüdis provotseerida kannatanut end mõne ebakorrektse väljendi või teoga kompromiteerima.

Kui see ei õnnestunud, asus kahtlustatav politseitöötajat šantažeerima, ähvardades avaldada tema kohta laimava sisuga teavet. «Uuritaval sündmusel puudub seos politseiniku kutsealase tegevusega,» lisas prokurör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles