Füüsikainstituudi direktor kavandab kunstigalerii tegevust aasta lõpuni

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Kikas õnnitleb ühepildinäituse avamisel Kristina Viina, seinal maal «Ma olen vaikne järv».
Jaak Kikas õnnitleb ühepildinäituse avamisel Kristina Viina, seinal maal «Ma olen vaikne järv». Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli füüsikainstituudi direktor Jaak Kikas ütles esmaspäeval Physicumi galeriis Kristina Viina ühepildinäitust avades, et ta on galerii plaanid teinud aasta lõpuni. Kaugemale ei ole ta kunsti toomist instituudi alumisse koridori kavandanud, sest sügisel seisab ees järjekordne füüsikainstituudi direktori ametikohale kandideerimine, millest aga Jaak Kikas ei kavatse osa võtta.

Physicumi galeriis saab praegu lisaks Kristina Viina ühepildinäitusele vaadata üht täiesti erilaadset väljapanekut. «Tekkis idee, et füüsikainstituudi laborid võiksid oma kokkuvõtted aasta lõpuks teha sedapuhku kunstilises vormis,» selgitas direktor Jaak Kikas. «Žanriliselt on see näitus mitmekesine ja ulatub minimalismist realismini.»

Physicumi galerii esimene näitus, mis avati septembris 2014, koosnes füüsikainstituudi vanemteaduri, füüsikadoktor Inna Rebase maalidest. Novembris ja detsembris 2016 oli sealsamas eelmise kunstinäitusena võimalik vaadata näitleja, luuletaja ja muusiku Kristel Mägedi maale.

Homses Tartu Postimehes ilmub lugu Kristina Viina maalist «Ma olen vaikne järv», millest koosnebki Physicumis esmaspäeval avatud ühepildinäitus ja mille jättis žürii koos peaaegu 40 teise autori teosega Tartu kunstnike majas toimunud Tartu kunsti aastanäitusele vastu võtmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles