Kunstnik ja luuletaja Kristina Viin (vasakul) ja tema poeg Linnart vaatavad uusi näituse avamisele tulijaid, keda pildistab Tartu ülikooli füüsikainstituudi direktor Jaak Kikas. Maali «Ma olen vaikne järv» vaatavad Voronja galeristid Kaili Kask ja Raul Oreškin.
Kunstnik ja luuletaja Kristina Viin (vasakul) ja tema poeg Linnart vaatavad uusi näituse avamisele tulijaid, keda pildistab Tartu ülikooli füüsikainstituudi direktor Jaak Kikas. Maali «Ma olen vaikne järv» vaatavad Voronja galeristid Kaili Kask ja Raul Oreškin. Foto: Kristjan Teedema

Tasaselt voolanud Tartu kunstielujõgi muutus detsembri keskel üsna tormiliseks. Rahulolematuse põhjustas Tartu kunsti aastanäituse žürii karm otsus, mille tulemusel pääses vaatajate ette teoseid 59 kunstnikult. Näitusele soovis oma loominguga saada aga 96 autorit. Järellainetusena tekkis esmaspäeval Physicumi galeriis ühepildinäitus. Välja on pandud ainult üks teos – maal «Ma olen vaikne järv», mida žürii kunstimajas toimunud aastanäitusele vastu ei võtnud.

Ühepildinäituse taiese autor Kristina Viin valas jõulukuul oma kibeda pettumuse suhtlusmeedias välja ja avaldas seal ka teose repro.

Andekas mitmel alal

Kommentaarid
Copy