Galerii: EKRE noored korraldasid haridusministeeriumi ees pagulasteemaliste rollimängude vastu protesti

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 13 päeval oli Tartus haridusministeeriumi ette Munga tänavale kogunenud umbes kolmkümmend inimest piketeerima selle vastu, et riik ei võtaks üldhariduskoolides kasutusele pagulasteemalisi rollimänge.

Piketi korraldajaks oli Sinine Äratus ehk Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna noorteühendus. Meeleavaldajad hoidsid käes loosungeid, nagu «Eeskujuks Ungari, mitte Rootsi», «Migratsioonipropaganda ei tohi jõuda Eesti kooli» ja «Euroopa islamiseerimine – 21. sajandi suurim katastroof».

Meeleavaldusel osalejad olid seisukohal, et rollimängudega suurendab riik pealekasvava põlvkonna leplikkust immigrantide Eestisse paigutamise suhtes, et ühiskonda ette valmistada sisserändajate vastuvõtmiseks ja rahvusriigi lammutamiseks.

Haridus- ja teadusministeeriumi kommunikatsiooniosakonna juhataja Argo Kerb ütles, et maja ees olnud inimesed polnud ilmselt rahul kahe meetodiga, mis leiti Euroopa Nõukogu poolt 2002. aastal avaldatud ja kolme aasta eest inimõiguste instituudi poolt eesti keelde tõlgitud käsiraamatust. Seal on nimelt kokku 56 meetodit, mis käsitlevad erinevate haavatavate sihtrühmade olukorra mõistmist ning paremat kaasamist ühiskonda.

«Nende kasutamine on koolidele täiesti vabatahtlik. Senini on meie teada eelistatud sõja eest põgenenute teemat ning teisi päevakajalisi teemasid käsitleda koolis pigem mitteformaalsete vestluste kui sääraste meetodite toel,» märkis Kerb. Ta lisas, et õpetajal on ise õigus otsustada, milliseid õppematerjale ning -meetodeid ta klassis nende teemade käsitlemiseks kasutab, kuid riik peab suures plaanis oluliseks, et nende materjalide sisust ja kvaliteedist oleks parem ülevaade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles