Päikesepaneelid jõuavad ka suurte kortermajade katustele

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba poolteist kuud on käinud Kalda tee 12 maja uuenduskuur. Hoone saab uue katuse, küttesüsteemi ja soojustagastusega ventilatsioonisüsteemi. Viimase energiavajaduse eest kannavad hoolt maja katusele paigaldatavad 62 päikesepaneeli.
Juba poolteist kuud on käinud Kalda tee 12 maja uuenduskuur. Hoone saab uue katuse, küttesüsteemi ja soojustagastusega ventilatsioonisüsteemi. Viimase energiavajaduse eest kannavad hoolt maja katusele paigaldatavad 62 päikesepaneeli. Foto: Margus Ansu

Annelinnas Kalda teel asuv suur kortermaja on fassaadilahendusi pakkuva ettevõtte OÜ Auricu projektijuhi Rainis Rebase sõnul Tartus esimene säärane hoone, mis hakkab pärast renoveerimist tarbima päikeseenergiat.

«Väiksemad majad ja ostukeskused on katusele paneele pannud varemgi, aga Kredexi toetuse saanud kortermajadest on see minu teada esimene,» rääkis Rebane.

Kalda tee 12 korteriühistu esimees Enrico Majas ütles, et päikeseenergiast saadav elekter läheb eelkõige uue ja moodsa soojustagastusega ventilatsioonisüsteemi toiteks. «See hakkab toimima õhk-vesi-soojuspumpadega ja kuna elektritarbimine seetõttu kasvab, siis selle kompenseerimiseks tulevadki katusele päikesepaneelid,» selgitas Majas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles